Sunday, 14 May 2017

Makan Kurma Perlu Kena Cuci Tak? - Ketahui Sebab Kenapa & Mengapa.

Makan Kurma Perlu Kena Cuci Tak? - Ketahui sebab kenapa dan mengapa buah kurma perlu kena cuci dahulu sebelum di makan.

Bukan maksudnya kena sental dengan klorox - sabun - berus semua. Tapi macam cara kita basuh sayur ataupun buah.

Kakak ini berkongsi sebab kenapa kita kena cuci buah kurma sebelum makan.


Jadi lepas ni jangan lupa makan kurma tu kena cuci dulu okay. Jangan pulak terus masuk mulut. 

Saturday, 29 April 2017

Teman Lelaki Ku Buaya Darat

Teman Lelaki Ku Buaya Darat. Baca Luahan Seorang Wanita Yang Terpaksa Berhadapan dengan kerenah teman lelaki atau kekasihnya yang mata keranjang dan persis buaya darat.

Gambar Hiasan

Assalamualaikum...

Saya nak kongsi sikit masalah saya ni...kalau ada yang boleh bagi pendapat pun bagus...teman lelaki saya ni buaya...mula2 saya kenal dia, saya tak tahu pun perangai dia macam tu...tapi ada la orang datang cerita then ex dia pun ada warning saya pasal perangai dia...tapi biasa la mula2 bercinta mana nak dengar & nampak semua tu...bila cukup sebulan saya kenal dia...

entah macam mana satu hari dia pergi tandas then tertinggal fon dalam kereta tepi seat...saya dengar ada mesej masuk...tak sengaja saya buka...masa tu ada mesej kawan2 dia saja...bila saya buka wechat dia, Allah sahaja tahu hati sya hancur...mesej2 dngn mcm2 jenis perempuan termasuk ex dia sebelum saya...bila saya baca...ada mesej baru yg dya cakap nak ambil ex dia keluar...

saya menangis sepuasnya...bila dia masuk kereta terus gelabah sebab nampak saya pegang fon dia..dia cakap kat saya yg dia cuma nak mainkan ex dia tu...padahal dia ada ajak perempuan tu kawin...sumpah sedih...saya cuba lupakan tapi tak mampu...saya suruh dia tinggalkan saya dia tak nak...bulan kedua kantoi lagi...perempuan lain pula...

kemudian berlarutan kantoi dya setiap bulan sampai saya jumpa gambar dia peluk perempuan indon dalam club masa tu lepas raya...dia dah bawa saya jumpa fmly dia...masa tu sedih sangat2 sebab semua peluang yang saya bagi dia tak pernah hargai...kejadian kantoi ni berlarutan sampai sekarang...bila saya marah dya kadang2 saya kena pukul sampai lebam sana sini...

baru2 ni paling penat untuk saya layan benda bodoh ni...saya jumpa lagi mesej dengan perempuan indon...akhirnya saya gunakan cara halus...yang saya sendiri tak sangka..dia menangis depan saya...tak macam selalu dia akan bentak dan pukul saya...tapi sayang...saya dah putus asa...kami rancang nak kawin awal tahun depan...saya dah tak percaya semua kata2 dia...perasaan sayang cinta saya dah tak ada...

Banyak saya bekorban untuk dia...tapi dia tak hargai...

Dulu saya selalu masak bekal utk dia pergi kerja...selalu belanja dia makan bila dia tak ada duit...bila dia sakit masuk hospital saya sanggup tipu bos untuk jaga dia siang malam...tapi tula masih belum puas untuk dia sakitkan hati saya...sekarang saya buntu...apa perlu saya buat...demi menjaga hati keluarga dia dan keluarga saya...hati saya sakit ...

P/s : Apa komen anda?

50 Amalan Menempah Tiket ke Syurga

50 Amalan Menempah Tiket ke Syurga
=================================



1)Menuntut Ilmu dan menjadi orang yang berilmu(alim)

2)Memperbanyakan zikir Laa Ilaaha Illallah

3)Memperbanyakan berzikir BismillahirRahmaanirRahim

4)Memperbanyakkan berselawat kepada Nabi

5)Sentiasa meningkatkan keimanan

6)Menyempurnakan wuduk

7)Suka bersugi(membersihkan gigi dan mulut)

8)Mengumandangkan Azan

9)Melaksanakan solat berjamaah

10)Melaksanakan solat jumaat

11)Memakmurkan dan memelihara kesucian masjid

12)Mengenakan serban

13)Menjalakan ibadah puasa

14)Mendirikan solat lima waktu

15)Mengerjakan solat-solat sunat

16)Menunaikan zakat

17)Suka bersedekah

18)Mengucapkann salam

19)Memperbanyakan berdoa kepada Allah

20)Banyak memohon apun kepada Allah

21)Memperbanyakkan berzikir kepada Allah SWT

22)Memperbanyakkan kalimah tasbih

23)Memperbanyakkan Taubat

24)Menerima dan mengambil hikmah dari kemiskinan

25)Melangsungkan pernikahan

26)Menjauhi zina

27)Menjauhi perbuatkan homoseksual ,lesbian dan seks luar tabii

28)Menjahui minuman keras

29)Berlajar dan menguasai senjata panah

30)Berbakti kepada kedua ibu dan bapa

31)Mendidik anak

32)Bersikap rendah hati

33)Bersikap diam dalam hal2 yang tidak bermanfaat

34)Mengurangi makan, tidur dan istirahat

35)Mengurangi ketawa

36)Menjenguk orang sakit

37)Mengingati kematian

38)Mengingati alam kubur dan segala kegeriannya

39)Tidak meratapi mayat

40)Bersabar ketika menghadapi musibah

41)Mengasihi anak yatim

42)Memperlihara hubungan dengan jiran tetangga

43)Memberi maaf meskipun mampu membalas keburukan orang lain

44)Menepati janji dan menjaga amanah

45)Mengasihi sesama manusia dan semua mahluk Allah S.W.T

46)Menunaikan Haji ke Baitullah

47)Berjihad kejalan Allah S.W.T

48)Berlaku adil dalam segala hal

49)Bersikap Ihklas

50)Bersikap Jujur

Insyallah kita sama-sama dapat meningkatkan amalan-amalan dari hari ke hari.


Sunday, 23 April 2017

Kisah Lelaki Yang Sering Hantar Laporan Kepada Isterinya

Kisah Lelaki Yang Sering Hantar Laporan Kepada Isterinya

Lelaki yang hantar report pada isteri setiap hari adalah lelaki sejati.

Keluar masjid selepas isyak malam tadi, terus rakan ajak minum di kedai. Saya kata sekejap, nak beritahu isteri yang saya balik lewat sikit. Kawan mula perli cakap takut bini. Saya diam sehingga mula bercakap di kedai makan.

Kita bukan takut binilah, tetapi kita perlu respect dan hargai isteri kita. Banyak masa mereka uruskan hal rumah tangga. Sibuk jaga anak, siapkan hal persekolahan anak, makan minum anak. Itu belum hal kita lagi, berus gigi kita pun mereka tahu bila perlu tukar, ‘gillette’ kita pun mereka boleh tahu bila perlu tukar.
Aku pula bersyarah kat kawan aku tadi.

Kadang-kadang, diri sendiri pun tak terurus, makan pun tak sempat. Mata pun boleh lebam sebab tak cukup tidur. Kita malam boleh tidur lena, tetapi tidak isteri yang berjaga malam menyusukan anak, tukar lampin anak, betulkan posisi anak.

Lebih penat lagi bila anak demam. Isteri sanggup berjaga malam, itu pun masih sempat selimutkan kita untuk pastikan kita tidur lena, tak nak ganggu tidur kita agar esok tidak mengantuk di tempat kerja. Bila bangun nak tolong, disuruhnya tidur kembali.Walhal sama sama kerja tu. Kita noreh dia pun noreh.

“Tidak mengapa, sayang boleh jaga anak. Demam biasa-biasa saja ni. Abang tidur ya.”

Allahurabbi, banyak jasa isteri yang tidak mampu kita nak balas. Sedikit pun tidak mengeluh, apatah lagi mengungkit.

Apa salahnya kita sebagai suami beri perhatian pada isteri, jadi pendengar yang setia setiap keluhan mereka. Tatkala kita sedang ‘mengeteh’ sehingga larut malam, isteri menanti kesunyian di rumah. Bagilah masa yang ada ini untuk hargai mereka, luangkan masa bersama mereka dari membuang masa mengeteh setiap malam.

Selalu hadiahkan sesuatu untuk isteri sebagai tanda menghargai mereka. Ada masa, ada wang, ajaklah mereka bershopping termasuklah SPA.

Tidak mengapa bang kita susah mencari rezeki. Ini rezeki untuk anak-anak dan isteri juga. Isteri pun faham kemampuan kita. Dia lagi faham apa perlu dan apa yang tidak perlu sebab dia kenal ‘poket’ kita.

Rakan Matt mula on handphone.

“Matt, jap. Aku nak call isteri tanya dia dah makan ke belum. Betullah Matt apa yang kau cakap. Kadang-kadang kita tidak nampak susah payah mereka. Tanya dah makan ke belum, isteri dah suka walaupun kita dah tahu dia dah makan tadi. Betullah, setiap hari perlu hargai isteri,”

Harap harap bini aku baca,
Aku sebenarnya bodek saja..
Tak beli apa apa pun.
Tak reti..
Dia beli untuk aku ada.
Aku tak mintak pun. .
Huaa huaa..

#copypaste 
#hargai_isteri👍👍👍👍👍

Thursday, 16 March 2017

Video Klip Wanita Terakhir Dari Fattah Amin Ini Pasti Mengujakan Anda.

Video Klip Wanita Terakhir Dari Fattah Amin Ini Pasti Mengujakan Anda. Masakan tidak, FA begitu kacak dan handsome di dalam klip video ini. Dia kelihatan begitu unggul untuk seorang lelaki yang menjadi idaman para wanita di luar sana.

Fattah Amin Gambar dan Foto Yang Kacak Dan Hensem


Jom Tonton Klik Video Wanita Terakhir ini. Siapakah Wanita Terakhir di dalam hidup lelaki yang bernama Fattah Amin?

There are no words to contemplate,
the way i feel for you,
This love i have is deeper,
Than the whole pacific blue.
If i could paint a picture,
of what you mean to me,
then the picture that i painted,
would take eternity.
The three words that i say to you,
shall stay forever true.
As long as we're together,
i will always love you.
 
- WT Eau De Parfum 1970 Limited Edition

A post shared by Fattah Amin (@fattahaminz) on


Berikut adalah komen para peminat mengenai klip video ini.

nr.balqis.____So sweet

Berapa Banyak Group Whatsapp Kat Phone Tu?

Berapa Banyak Group Whatsapp Kat Phone Tu? - Pertanyaan oleh Fazura kepada Para Peminatnya. Adakah anda peminat pelakon Fazura? Jika ya, anda bolehlah jawab soalan dia di Instagram miliknya di bawah ini.



Jangan kata admin tak payung.

A post shared by Nur Fazura (@missfazura) on



Antara Jawapan Para Peminat Fazura

has62043 je
amar_itu_saya@missfazura byknye..saya ad 7je
candysugarbutter100
nyleeacouish bnyak nya phone brapa gb akak fazura
iambalqisalyssa5 jee
azerie_27
therealamylean1213
ingridmicsonAda 1 ja.
iamblur.rcsMute je tuk 1 year πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
alliyahsaharudin8? hahaha
shahrulsafee07Lebih 30
arnibaizura5. And the pace is somewhat normal. Incoming whatsapp msg bila perlu. Bukan untuk ucapkan Selamat pagi dan good night setiap hari.
linatallgirlWow.. terlalu banyak!
vanchongvlOmg πŸ˜±πŸ˜‚
highcal_mudamudiHigh Cal πŸ‘‰ SELAMAT, HALAL & BERKESAN πŸ‘πŸ‘πŸ‘
qodirjelani973?..off data 30minit..on balik..standby hp baru sebelah la.
confessionsofabargainhunter973? Banyaknye 😱😱😱
ermanjohariHuhu...tak ambil tahu, yg saya tahu. Saya suka sngat2 tgk awak...
harshanamariaπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
f4zura_1408Bnyknye😱😱btw,akak sye minat Sgt ngn akak,name sye pon sme ngn akak😍😍
rushdinmohdOne only😎😎😎
mfaizalzainalEntah... jarang amik tahu... huhu...
danishkenobaeTak terkira
like_jajaXheng kee phone tu.. pehhhh @missfazura
highcal_bestsellerWOW! Tambah tinggi 3-10 cm dlam masa 20 hari je πŸ‘πŸ‘
highcal_bestsellerπŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡ πŸ“±Ws : +601151190951 πŸ“±wechat id : highcal_bestseller
puterinurnadia4092Bnyknye😱😱btw,akak sye minat Sgt ngn akak
azlan_benBetter cuba cukupkan 1000..
farisikhwan1912

Wednesday, 15 March 2017

Baca Luahan Suami Yang Kantoi Curang Ini Sebagai Pedoman Anda

Baca Luahan Suami Yang Kantoi Curang Ini Sebagai Pedoman Anda

Luahan Suami Selepas Kantoi Curang Yang VIRAL ini Pasti Menginsafkan Anda!!! | Susulan video suami yang kantoi curang dengan isteri dan menjadi viral baru-baru ini, Hidayat tampil meluahkan perasaannya.

Di dalam postingnya di instagram, Hidayat meluahkan segala yang terbuku di hati. Anda boleh baca di bawah.






Berikut adalah kisah dari pihak lelaki. Mohon membaca dengan minda terbuka.