Sunday, 23 April 2017

Kisah Lelaki Yang Sering Hantar Laporan Kepada Isterinya

Kisah Lelaki Yang Sering Hantar Laporan Kepada Isterinya

Lelaki yang hantar report pada isteri setiap hari adalah lelaki sejati.

Keluar masjid selepas isyak malam tadi, terus rakan ajak minum di kedai. Saya kata sekejap, nak beritahu isteri yang saya balik lewat sikit. Kawan mula perli cakap takut bini. Saya diam sehingga mula bercakap di kedai makan.

Kita bukan takut binilah, tetapi kita perlu respect dan hargai isteri kita. Banyak masa mereka uruskan hal rumah tangga. Sibuk jaga anak, siapkan hal persekolahan anak, makan minum anak. Itu belum hal kita lagi, berus gigi kita pun mereka tahu bila perlu tukar, ‘gillette’ kita pun mereka boleh tahu bila perlu tukar.
Aku pula bersyarah kat kawan aku tadi.

Kadang-kadang, diri sendiri pun tak terurus, makan pun tak sempat. Mata pun boleh lebam sebab tak cukup tidur. Kita malam boleh tidur lena, tetapi tidak isteri yang berjaga malam menyusukan anak, tukar lampin anak, betulkan posisi anak.

Lebih penat lagi bila anak demam. Isteri sanggup berjaga malam, itu pun masih sempat selimutkan kita untuk pastikan kita tidur lena, tak nak ganggu tidur kita agar esok tidak mengantuk di tempat kerja. Bila bangun nak tolong, disuruhnya tidur kembali.Walhal sama sama kerja tu. Kita noreh dia pun noreh.

“Tidak mengapa, sayang boleh jaga anak. Demam biasa-biasa saja ni. Abang tidur ya.”

Allahurabbi, banyak jasa isteri yang tidak mampu kita nak balas. Sedikit pun tidak mengeluh, apatah lagi mengungkit.

Apa salahnya kita sebagai suami beri perhatian pada isteri, jadi pendengar yang setia setiap keluhan mereka. Tatkala kita sedang ‘mengeteh’ sehingga larut malam, isteri menanti kesunyian di rumah. Bagilah masa yang ada ini untuk hargai mereka, luangkan masa bersama mereka dari membuang masa mengeteh setiap malam.

Selalu hadiahkan sesuatu untuk isteri sebagai tanda menghargai mereka. Ada masa, ada wang, ajaklah mereka bershopping termasuklah SPA.

Tidak mengapa bang kita susah mencari rezeki. Ini rezeki untuk anak-anak dan isteri juga. Isteri pun faham kemampuan kita. Dia lagi faham apa perlu dan apa yang tidak perlu sebab dia kenal ‘poket’ kita.

Rakan Matt mula on handphone.

“Matt, jap. Aku nak call isteri tanya dia dah makan ke belum. Betullah Matt apa yang kau cakap. Kadang-kadang kita tidak nampak susah payah mereka. Tanya dah makan ke belum, isteri dah suka walaupun kita dah tahu dia dah makan tadi. Betullah, setiap hari perlu hargai isteri,”

Harap harap bini aku baca,
Aku sebenarnya bodek saja..
Tak beli apa apa pun.
Tak reti..
Dia beli untuk aku ada.
Aku tak mintak pun. .
Huaa huaa..

#copypaste 
#hargai_isteri👍👍👍👍👍

Thursday, 16 March 2017

Video Klip Wanita Terakhir Dari Fattah Amin Ini Pasti Mengujakan Anda.

Video Klip Wanita Terakhir Dari Fattah Amin Ini Pasti Mengujakan Anda. Masakan tidak, FA begitu kacak dan handsome di dalam klip video ini. Dia kelihatan begitu unggul untuk seorang lelaki yang menjadi idaman para wanita di luar sana.

Fattah Amin Gambar dan Foto Yang Kacak Dan Hensem


Jom Tonton Klik Video Wanita Terakhir ini. Siapakah Wanita Terakhir di dalam hidup lelaki yang bernama Fattah Amin?

There are no words to contemplate,
the way i feel for you,
This love i have is deeper,
Than the whole pacific blue.
If i could paint a picture,
of what you mean to me,
then the picture that i painted,
would take eternity.
The three words that i say to you,
shall stay forever true.
As long as we're together,
i will always love you.
 
- WT Eau De Parfum 1970 Limited Edition

A post shared by Fattah Amin (@fattahaminz) on


Berikut adalah komen para peminat mengenai klip video ini.

nr.balqis.____So sweet

Berapa Banyak Group Whatsapp Kat Phone Tu?

Berapa Banyak Group Whatsapp Kat Phone Tu? - Pertanyaan oleh Fazura kepada Para Peminatnya. Adakah anda peminat pelakon Fazura? Jika ya, anda bolehlah jawab soalan dia di Instagram miliknya di bawah ini.



Jangan kata admin tak payung.

A post shared by Nur Fazura (@missfazura) on



Antara Jawapan Para Peminat Fazura

has62043 je
amar_itu_saya@missfazura byknye..saya ad 7je
candysugarbutter100
nyleeacouish bnyak nya phone brapa gb akak fazura
iambalqisalyssa5 jee
azerie_27
therealamylean1213
ingridmicsonAda 1 ja.
iamblur.rcsMute je tuk 1 year πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
alliyahsaharudin8? hahaha
shahrulsafee07Lebih 30
arnibaizura5. And the pace is somewhat normal. Incoming whatsapp msg bila perlu. Bukan untuk ucapkan Selamat pagi dan good night setiap hari.
linatallgirlWow.. terlalu banyak!
vanchongvlOmg πŸ˜±πŸ˜‚
highcal_mudamudiHigh Cal πŸ‘‰ SELAMAT, HALAL & BERKESAN πŸ‘πŸ‘πŸ‘
qodirjelani973?..off data 30minit..on balik..standby hp baru sebelah la.
confessionsofabargainhunter973? Banyaknye 😱😱😱
ermanjohariHuhu...tak ambil tahu, yg saya tahu. Saya suka sngat2 tgk awak...
harshanamariaπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
f4zura_1408Bnyknye😱😱btw,akak sye minat Sgt ngn akak,name sye pon sme ngn akak😍😍
rushdinmohdOne only😎😎😎
mfaizalzainalEntah... jarang amik tahu... huhu...
danishkenobaeTak terkira
like_jajaXheng kee phone tu.. pehhhh @missfazura
highcal_bestsellerWOW! Tambah tinggi 3-10 cm dlam masa 20 hari je πŸ‘πŸ‘
highcal_bestsellerπŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡ πŸ“±Ws : +601151190951 πŸ“±wechat id : highcal_bestseller
puterinurnadia4092Bnyknye😱😱btw,akak sye minat Sgt ngn akak
azlan_benBetter cuba cukupkan 1000..
farisikhwan1912

Wednesday, 15 March 2017

Baca Luahan Suami Yang Kantoi Curang Ini Sebagai Pedoman Anda

Baca Luahan Suami Yang Kantoi Curang Ini Sebagai Pedoman Anda

Luahan Suami Selepas Kantoi Curang Yang VIRAL ini Pasti Menginsafkan Anda!!! | Susulan video suami yang kantoi curang dengan isteri dan menjadi viral baru-baru ini, Hidayat tampil meluahkan perasaannya.

Di dalam postingnya di instagram, Hidayat meluahkan segala yang terbuku di hati. Anda boleh baca di bawah.






Berikut adalah kisah dari pihak lelaki. Mohon membaca dengan minda terbuka.








Sunday, 26 February 2017

Rossa Cerita Susah Cakap Inggeris Terbit Lagu Body Speak

Nampaknya semacam jadi trend dalam kalangan artis popular wanita Indonesia menghasilkan album Inggeris atau merakamkan lagu Inggeris di Amerika Syarikat (AS) akhir-akhir ini.

Artis malar hijau, Kris Dayanti sudahpun berbuat demikian manakala penyanyi muda, Syahrini atau nama penuhnya Rini Fatimah Jaelani juga dikhabarkan bakal melaksanakan impian sedemikian dalam masa terdekat.

Bagaimanapun penyanyi berasal dari Sumedang, Datuk Rossa yang berada di Singapura pada 22 Februari lalu sempena pelancaran single Inggeris beliau berjudul ‘Body Speak’, juga tidak mahu ketinggalan berbuat demikian.
Ini bukanlah kali pertama pelantun lagu Ayat-ayat Cinta yang sinonim dengan hits balada khususnya, merakamkan lagu Inggeris. Sebelum ini, beliau pernah merakamkan album “Love, Life & Music” yang turut dipasarkan di Jepun.
‘Body Speak’ dicipta bersama oleh tiga pemuzik terkenal dari AS yang bernama Steve Shebby, Joleen Belle dan Michelle Buzz, ujar Rossa atau nama penuhnya Sri Roslaina Sri Handayani kepada agensi berita MediaCorp.
Cuma, inilah kali pertama Rossa, 38; mengadakan pelancaran single tersebut secara istimewa di Singapura anjuran syarikat rakaman Trinity Optima Production dari Indonesia yang disokong stesen tempatan Radio RIA 89.7 FM.
Uniknya kali ini ialah beliau memilih seorang penerbit vokal dari AS iaitu Mitch Allan untuk menerbitkan empat buah lagu Inggeris. Rakaman tersebut sudahpun dilaksanakan pada 2016 lalu di Los Angeles, California.
Penerbit album yang menjadi pilihan Rossa itu secara kebetulan juga pernah menerbitkan album-album terbaik untuk penyanyi antarabangsa seperti Demi Lovato, Miley Cyrus, Pitbull, Kelly Clarkson dan Fifth Harmony.
Terang Rossa sewaktu pelancaran di restoran Kaw Kaw Sg di Aliwal Street: “Mitch pernah terbit lagu untuk ramai artis seperti Selena Gomez, jadi saya fikir dia lebih sesuai dengan saya. Dia juga kacak (ketawa). Saya benar-benar seronok.”
Rossa yang sudah bergiat dalam dunia hiburan selama 21 tahun lamanya menyifatkan pengalaman merakamkan lagu-lagu Inggeris di Los Angeles sebagai amat berharga.
“Paling sukar ialah sebutan dalam bahasa Inggeris kerana ia bukanlah bahasa yang sering saya gunakan setiap hari. Saya belajar dari Mitch dan pemuzik lain bagaimana setiap perkataan harus disebut betul-betul.
“Ini supaya lirik dan ‘jiwa’ lagu itu tepat dan lain dari menyanyi dalam bahasa Indonesia,” ujar penyanyi yang suka ketawa dan memang peramah ini selain dia turut dikenali sebagai Teh Ocha atau Teteh Ocha di Indonesia.
Rossa juga menjadi pilihan popular penerbit untuk membawakan lagu runut untuk beberapa filem popular termasuklah yang terbaharu, London Love Story 2 dengan lagu berjudul “Cinta Dalam Hidupku”.
Lagu balada yang menjadi runut tema filem tersebut sebenarnya baru sahaja diedarkan kira-kira dua minggu lepas di sekitar Jakarta dan beliau kini masih lagi dalam usaha untuk mempromosikan single terbaharu itu.
Dalam sidang media di Singapura, Rossa menyatakan bahawa beliau bakal mengedarkan album solo terkininya pada April nanti yang turut menyenaraikan single Inggeris beliau, Body Speak dan lagu runut Cinta Dalam Hidupku.
Dari dulu sehingga sekarang, Rossa, merupakan antara artis yang lebih selesa merahsiakan siapakah teman lelaki beliau di sebalik albumnya sudah dijual lebih lima juta unit di Indonesia sejak mula aktif menyanyi pada 1986.
Meskipun media massa di Jakarta melaporkan bahawa beliau telah pun menemui jejaka yang berjaya mencuri hatinya, penyanyi lagu Ku Menunggu itu memilih untuk selesa diam membisu sahaja.
Ketika ditebak dengan soalan mengapakah beliau merahsiakan hubungan cintanya setiap kali dilaporkan tengah hangat bercinta, Rossa seakan-akan mengelak sambil tersenyum lebar.
“Semoga orang lebih mengenal saya sebagai muzik daripada gosip kerana kalau gosip itu kan belum tentu betul. Cinta itu bisa datang dan pergi.
“Saya tidak mau orang mengingat ‘oh Rossa pernah bersama lelaki ini atau lelaki itu’. Saya lebih suka orang mengenali Rossa yang mengeluarkan banyak lagu hits.”
Rossa yang sebelum ini pernah dinobatkan sebagai penyanyi wanita terbaik untuk Anugerah Planet Muzik 2011 juga sibuk dengan persiapan untuk konsert solo Jakarta beliau yang bakal berlangsung pada 13 April nanti.
Rossa juga baru sahaja menunaikan umrah minggu lepas bersama teman-teman rapat beliau. Apakah antara doa yang dipanjatkan beliau ketika berada di kota suci Makkah termasuk cepat bertemu jodoh?
“Oh tidak. Saya bilang, mudah-mudahan Allah memberikan yang terbaik dalam apapun kehidupan saya dalam jodoh, keluarga saya,” katanya kepada MediaCorp sambil tertawa manja. – Agensi/Mynewshub.cc/HAA

Shuib Reka Dan Hadiahkan Cincin Berlian Untuk Siti Sarah

Majlis persandinagan sempena ulang tahun keenam perkahwinan Shuib (Sepahtu) dan Siti Sarah Raisuddin menjadi kejutan buat isterinya itu selepas menerima cincin bertatah berlian sebagai tanda permulaan kehidupan rumah tangga mereka.

Shuib, 33, berkata, ia merupakan hasrat yang sudah lama dipendam dan dia mahu hadiah berkenaan menggantikan cincin perkahwinan lama yang diberi pada enam tahun lalu.
“Saya memang sudah lama berhajat untuk belikan dia cincin baru, jadi saya jadikan ianya kejutan pada malam ini sebagai hadiah istimewa.
“Cincin emas ini merupakan rekaan saya sendiri dan ia sebagai episod baru dalam rumah tangga kami,” ujarnya kepada mStar Online.



Shuib dan Siti Sarah ditemui pada majlis persandingan dan ulang tahun ke enam mereka yang diadakan di Bora Ombak, di sini.
Pasangan ini berkahwin pada 26 Februari 2011 dan dikurniakan tiga cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 6, Dzahira Talita Zahra, 3, dan Ariq Matin yang berusia setahun.
Pada majlis tersebut Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad turut mendendangkan lagu Aku Lelakimu yang dipopularkan oleh Virzha.
Dalam pada itu, Siti Sarah yang terharu dengan kejutan berkenaan menganggap ia sebagai hadiah paling manis dalam perkahwinan mereka.
“Dulu saya pernah beritahu dia bahawa saya teringin untuk beli sebentuk cincin tapi dia buat muka seperti tidak tahu sahaja.

“Saya tidak sangka dalam diam-diam dia buat rancangan kejutan ini,” ujarnya.
Tambah Siti Sarah, dia tidak dapat menahan sebak dan terharu sepanjang berjalan di karpet merah menuju ke pelamin.
Dia tidak menyangka majlis yang diimpikan pada enam tahun lalu akhirnya benar-benar menjadi kenyataan.
Ini kerana pada majlis pernikahan itu, tiada resepsi persandingan dilakukan.
Dalam pada itu, ditanya tentang rancangan berbulan madu, Siti Sarah berkata, dia akan menggunakan hadiah kemenangan tempat kedua Gegar Vaganza musim ketiga lalu iaitu tiket penerbangan ke Eropah.
“Insya-Allah, saya akan gunakan hadiah kemenangan saya, tapi setakat ini kami tiada rancangan bila dan masa yang sesuai untuk ke sana,” ujarnya.
Pada malam majlis persandingan itu, Shuib segak mengayakan sut serba hitam, manakala Sarah anggun dengan gaun berwarna krim rekaan pereka fesyen terkenal Arma Couture.
Persandingan tema glam ini di dihadiri kira-kira 600 orang tetamu termasuk ahli keluarga dan rakan-rakan terdekat masing-masing.
Antara rakan artis yang hadir ialah Datuk Yusof Haslam, Datuk M. Nasir, Datuk Sri Vida, Ezad Lazim, Shah Slam, Fad Bocey, Zizan Razak, Shaheizy Sam dan Syatilla Melvin. – mStar Online

Resipi Masakan Ayam Berkuah Simple dan Mudah

Resepi Masakan Ayam Berkuah Simple dan Mudah. Hari ini saya akan cuba resepi ayam masak halia berkuah chinese style yang paling simple. Walaupun saya sudah lelah setelah bekerja seharian, saya tetap perlu memasak untuk anak-anak. Resepi ayam masakan ini saya pilih kerana sangat simple dan hanya memerlukan masa 5 minit. Walaupun mudah dan ringkas, resepi ayam masak halia yang simple dari chef hanieliza ini mempunyai rasa yang sangat disukai anak-anak. Saya merupakan ibu yang tidak ingin memberikan masakan pre heated untuk keluarga saya.



Namun, saya juga memerlukan resepi masakan yang simple dan ringkas kerana kesibukan saya termasuk membersihkan rumah, menyiapkan anak-anak sekolah, mengajar di sekolah dan blogging. Oleh kerana itu, saya sentiasa mencari resepi yang mudah dan ringkas namun tetap mempunyai rasa yang lazat seperti Resepi Masakan Ayam Berkuah Simple Dan Mudah ini.

Rempah masakan ayam chinese style ini adalah halia. Rempah ini memberikan rasa yang menakjubkan dan aroma yang sangat menyelerakan untuk setiap masakan. Halia merupakan rempah yang paling sering digunakan dalam masakan Asia. Oleh kerana itu, anda pasti akan mendapati banyak resepi di blog ini yang menggunakan halia sebagai rempah seperti resepi ayam percik.

Resepi masakan ini dapat dengan mudah kita dapati di setiap restauran. Bahkan, ini merupakan resepi wajib yang selalu kami pesan setiap makan di restauran. Kami selalu memesan ayammasak halia bersama ayam paprik. Pada masa ini saya akan memasak ayam halia berkuah ini untuk keluarga saya. Jika anda ingin cuba resepi ayammasak halia chinese style yang simple seperti ini, jom ikuti resepi ini.

Bahan-bahan Resepi Masakan Ayam Berkuah Simple Dan Mudah :

2 dada ayam
1 cili hijau segar (boleh digantikan dengan 7 cili padi)
1 bawang
3 inci halia
1 sudu kecil tepung jagung
2 sudu besar minyak masak
garam dan gula secukup rasa
sedikit sos tiram
gajus

Cara Resepi Masakan Ayam Berkuah Simple:

1. Potong ayam kepada kepingan kecil
2. Hiris cili hijau, bawang dan halia.
3. Masukkan minyak masak ke dalam kuali, tumis bawang dan halia sehingga wangi. Masukkan potongan ayam lalu kacau hingga merata.
5. Apabila ayam setengah masak, masukkan sos tiram, tepung jagung yang sudah dicampur dengan air.
6. Tambah garam dan secubit gula secukup rasa, gajus dan taburkan hirisan cili. Kemudian kacau hingga merata.
7. Setelah ayam masak, sajikan ke dalam mangkuk

Ayam masak halia berkuah ala chef Hanieliza yang sedap dan lazat ini sedia untuk dimakan. Jika anak-anak Anda suka masakan ayam, Anda wajib cuba masak ayam masak merah dengan resepi ini

Sumber: tabooprincess.com