Skip to main content

Posts

Showing posts from November 4, 2016

Trending

Tunku Aminah Akan Berkahwin Pada 14 Ogos 2017.

11 Cara Terbaik Untuk Menghilangkan Jerawat Dalam Satu Hari

11 Cara Terbaik Untuk Menghilangkan Jerawat Dalam Satu Hari
Sesiapapun tidak patut hidup dengan kulit berjerawat terutama sekali jika anda bakal menghadapi hari yang istimewa tidak lama lagi. Dengan produk dan teknik yang betul, anda boleh mula menghilangkan noda kulit yang muncul tiba-tiba dengan secepat yang boleh. Walaupun selalunya adalah mustahil untuk menghapuskan jerawat sepenuhnya dalam masa satu malam, banyak yang boleh anda lakukan untuk mengurangkan saiz dan kerengsaan jerawat anda dengan segera.


Sebelum gunakan pilihan-pilihan yang ada, anda perlu lakukan 3 Langkah Awal ini dahulu.

Langkah 1: Basuh muka


Untuk menghilangkan jerawat, anda perlu mulakan dengan membersihkan muka anda. Jerawat mengandungi bakteria yang telah menawan liang pori muka anda dan langkah pertama ialah dengan melawan balik menggunakan pembersih jerawat yang lembut tetapi berkesan.

Setengah orang menggunakan tuala kecil apabila membersihkan muka mereka tetapi tangan juga berkesan malah tidak merengsak…

Harga Terkini Minyak Masak Malaysia

Harga Terkini Minyak Masak Malaysia Mulai 1 November 2016. Berapa harga minyak masak dalam botol dan paket di Malaysia susulan penstrukturan semula Skim Penstabilan Harga? Harga minyak masak dalam paket 1KG akan kekal pada RM2.50 sekilogram. Namun, subsidi akan dihapuskan untuk minyak masak selain daripada paket 1KG. Pengumuman harga minyak masak terkini telah dibuat oleh Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Hamzah Zainudin pada hari Rabu 26 Oktober 2016. Harga minyak masak terkini di Malaysia ini akan mula berkuatkuasa dari 1 November 2016.


Senarai Harga Minyak Masak Terkini Mulai 1 November 2016

Berikut dikongsikan harga minyak masak bermula 1 November 2016 :-

Harga minyak masak paket 1 kilogram (kg) : Tiada kenaikan - RM2.50 sekilo (Kekal)
Minyak masak paket termasuk minyak masak berbotol lebih 1KG: Harga mengikut harga pasaran bermula 1/11/2016
Harga minyak masak sawit tulen (anggaran minimum berdasarkan harga olien paras stabil RM2,900 setan)

Harg…