Skip to main content

Posts

Showing posts from 2017

Trending

Tunku Aminah Akan Berkahwin Pada 14 Ogos 2017.

Lori Tangki Meletup Kejutkan Penduduk Bintulu, 5 Buah Kenderaan Terbakar Dan Seorang Mangsa Terkorban

Dah macam filem Hollywood! Letupan sebuah lori tangki yang sarat membawa bahan api mengejutkan penduduk Bintulu pagi tadi.

Lori tangki yang meletup itu terbakar menyebabkan empat buah kenderaan lain musnah dalam kejadian tersebut.

Hata Gobel, Pegawai Kanan Jabatan Bomba dan Penyelamat Bintulu berkata insiden tersebut berlaku pada jam 11.54 pagi di sebuah pusat perubatan di Jalan Kidurong.

Kejadian tersebut telah mengorbankan seorang mangsa dan masih belum diketahui identitinya.


Tambahnya lagi kerja memadam api kebarakan masih dijalankan dan punca kejadian masih lagi dalam siasatan.



Nenek Kahwin Budak - Jawapan Nenek Rohaya Buat Suami Mudanya Mati Kutu

Setelah jadi pasangan suami isteri , tentunya momen yang paling indah bagi pasangan adalah malam pertama . Begitu juga yang terjadi antara Selamat ( 16 ) dan isteri Rohaya ( 71 ) selepas diijabkabul kelmarin pada 2 Jul 2017 dengan wang mas nya bernilai 200 juta rupiah .

Apabila ditanya tentang malam pertama , Nenek Rohaya kelihatannya malu tersipu-sipu diusik .

Sementara itu , Selamat menjawab soalan itu dalam nada bersahaja

" Masih belum melakukan " kata Selamat

Mendengar jawapan Selamat , lantas Nek Rohaya menjawab kembali

" Belum , dia ( Selamat ) takut sakit " jawab Rohaya sambil memandang Selamat bersahaja .

kalau dah jodoh , tidak ke mana ..
Namun dikhabarkan belum pun sempat usia pernikahan mereka seminggu , dikatakan pernikahan mereka dibatalkan pihak berkuasa tempatan . Menurut Ketua Jabatan Agama Wilayah Sumatera Selatan, Alfajri Jabidi, pihaknya telah menegur pegawai agama tempatan kerana membiarkan pernikahan itu berlangsung.

Menurutnya lagi mengikut und…

Ajaran SESAT Dari Indonesia! Seks Songsang Tidak Haram - Prof Siti Musdah Mulia

ISLAM tidak boleh bergantung kepada hukum akal dan populariti semata-mata memandangkan kita menjadikan Al Quran dan Hadis Nabi sebagai panduan kita. Tindakan beberapa pihak cuba mengubah kandungan AlQuran dan Hadis Nabi bagi menyesuaikannya dengan nafsu songsang sesetengah golongan amat dikesali.

Profesor Dr Siti Musdah Mulia cuba melawan arus apabila mengeluarkan kenyataan bahawa tidak perlu untuk menganut Islam sekiranya agama tersebut tidak membuahkan ketenangan jiwa, dan perbuatan seks sumbang sesama jantina adalah halal menurut al-Quran.

Beliau dilihat cuba merosakan akidah umat Islam dengan mengatakan yang prinsip Islam itu sendiri adalah ‘rahmatan lil alamin’ (rahmat untuk seluruh alam). Profesor Universiti Islam Negeri (UIN) Jakarta itu menerangkan bahawa perbuatan seks sumbang sejenis adalah tidak haram, asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang dan rasa tanggungjawab.

“Sekiranya orang gay melakukan perhubungan seks dan melakukannya dengan perasaan cinta dan tanggungjawab,…

Larangan Duduk Couple Seat di Panggung Wayang Hanya Untuk Orang Islam Sahaja

SERI ISKANDAR – Tiket kerusi pasangan atau ‘couple seat’ hanya tidak boleh dijual kepada pasangan yang beragama Islam yang belum berkahwin.

Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan, Pengangkutan, Hal Ehwal Bukan Islam, Integrasi Nasional dan Kampung Baharu negeri Datuk Dr Mah Hang Soon berkata arahan itu sekaligus tidak terpakai kepada pengunjung pawagam yang beragama Islam.

Majlis Daerah Perak Tengah mengeluarkan notis dua tahun lalu kepada Lotus Five Star (LFS) Cinema di D’Mall memandangkan pawagam itu terletak dalam masyarakat yang kebanyakannya beragama Islam.

Ia termasuk adanya Universiti Teknologi Mara (UiTM) dan Universiti Teknologi Petronas (UTP) di kawasan berkenaan.

Yang Dipertuanya, Mad Dan Hassan berkata notis itu telah dikeluarkan kepada pawagam pada 26 September 2013 selepas diputuskan dalam mesyuarat penuh lembaga hampir dua tahun lalu.

“Setakat ini, kami tidak menerima sebarang aduan daripada orang ramai atau pun pawagam, dan kami juga tidak mengeluarkan apa-apa tindakan ke at…

Resipi Ayam Masak Halia Ala Thai

Jom kita layan resepi ayam masak halia ala thai simple dan sedap dibawah ini.

Resipi berkaitan ayam adalah antara resipi yang paling banyak orang share dan aplikasikan dalam makanan seharian. Kali ini kami akan kongsikan bagaimana nak buat resipi ayam masak halia yang mudah dan simple ini.

Bahan-Bahan

200 gm isi ayam dihiris
1 inci halia dihiris panjang
2 ulas bawang putih dihiris panjang
1/2 labu bawang besar dihiris panjang
1/2 biji capsicum dihiris panjang
4 biji cendawan hitam direndam dan dihiris nipis
1 tangkai daun ketumbar dihiris halus
1 sudu besar sos ikan
2 sudu besar sos tiram
1/2 sudu kecil serbuk lada hitam

Cara Masak Ayam Masak Halia Ala Thai

Tumis bawang putih hingga perang.
Masukkan ayam dan masak hingga berwarna kuning mengkilap.
Masukkan halia, cendawan dan carrot. Gaul hingga rata.
Masukkan sos ikan, sos tiram, lada hitam dan sedikit air. Masak 2-3 minit.
Tuang bancuhan tepung jagung. Kacau sebentar hingga kuah menjadi pekat.
Masukkan bawang dan capsicum. Gaul hingg…

Gambar Mesra Aida Jebat Dan Redza Rosli Bercinta?

Ayda Jebat yang kini dikaitkan dengan pelakon Redza Rosli mengaku bersikap terbuka jika ditakdirkan menjalin hubungan cinta dengan pemuda itu pada masa akan datang.

Ayda berkata, walaupun pada waktu ini mereka sekadar teman rapat kerana sedang menjalani penggambaran bersama dalam siri Ku Kirim Cinta, dia mengakui selesa berkawan dengan aktor itu.

“Rasanya tak salah jika kami berkawan rapat sebab saya solo dan dia pun solo. Redza lelaki yang baik keperibadiannya dan kebetulan ‘sekepala’ (sama perangai) dengan saya.

“Saya tak berani nak cakap yang kami takkan bercinta langsung. Pada masa akan datang kita tak tahu apa yang akan berlaku. Cuma ketika ini tiada apa yang serius antara kami,” katanya kepada mStar Online.


Makan Kurma Perlu Kena Cuci Tak? - Ketahui Sebab Kenapa & Mengapa.

Makan Kurma Perlu Kena Cuci Tak? - Ketahui sebab kenapa dan mengapa buah kurma perlu kena cuci dahulu sebelum di makan.

Bukan maksudnya kena sental dengan klorox - sabun - berus semua. Tapi macam cara kita basuh sayur ataupun buah.

Kakak ini berkongsi sebab kenapa kita kena cuci buah kurma sebelum makan.


Jadi lepas ni jangan lupa makan kurma tu kena cuci dulu okay. Jangan pulak terus masuk mulut. 

Teman Lelaki Ku Buaya Darat

Teman Lelaki Ku Buaya Darat. Baca Luahan Seorang Wanita Yang Terpaksa Berhadapan dengan kerenah teman lelaki atau kekasihnya yang mata keranjang dan persis buaya darat.


Assalamualaikum...

Saya nak kongsi sikit masalah saya ni...kalau ada yang boleh bagi pendapat pun bagus...teman lelaki saya ni buaya...mula2 saya kenal dia, saya tak tahu pun perangai dia macam tu...tapi ada la orang datang cerita then ex dia pun ada warning saya pasal perangai dia...tapi biasa la mula2 bercinta mana nak dengar & nampak semua tu...bila cukup sebulan saya kenal dia...

entah macam mana satu hari dia pergi tandas then tertinggal fon dalam kereta tepi seat...saya dengar ada mesej masuk...tak sengaja saya buka...masa tu ada mesej kawan2 dia saja...bila saya buka wechat dia, Allah sahaja tahu hati sya hancur...mesej2 dngn mcm2 jenis perempuan termasuk ex dia sebelum saya...bila saya baca...ada mesej baru yg dya cakap nak ambil ex dia keluar...

saya menangis sepuasnya...bila dia masuk kereta terus gelabah seb…

50 Amalan Menempah Tiket ke Syurga

50 Amalan Menempah Tiket ke Syurga
=================================



1)Menuntut Ilmu dan menjadi orang yang berilmu(alim)

2)Memperbanyakan zikir Laa Ilaaha Illallah

3)Memperbanyakan berzikir BismillahirRahmaanirRahim

4)Memperbanyakkan berselawat kepada Nabi

5)Sentiasa meningkatkan keimanan

6)Menyempurnakan wuduk

7)Suka bersugi(membersihkan gigi dan mulut)

8)Mengumandangkan Azan

9)Melaksanakan solat berjamaah

10)Melaksanakan solat jumaat

11)Memakmurkan dan memelihara kesucian masjid

12)Mengenakan serban

13)Menjalakan ibadah puasa

14)Mendirikan solat lima waktu

15)Mengerjakan solat-solat sunat

16)Menunaikan zakat

17)Suka bersedekah

18)Mengucapkann salam

19)Memperbanyakan berdoa kepada Allah

20)Banyak memohon apun kepada Allah

21)Memperbanyakkan berzikir kepada Allah SWT

22)Memperbanyakkan kalimah tasbih

23)Memperbanyakkan Taubat

24)Menerima dan mengambil hikmah dari kemiskinan

25)Melangsungkan pernikahan

26)Menjauhi zina

27)Menjauhi perbuatkan homoseksual ,lesbian dan seks luar tabii

28…

Kisah Lelaki Yang Sering Hantar Laporan Kepada Isterinya

Kisah Lelaki Yang Sering Hantar Laporan Kepada Isterinya
Lelaki yang hantar report pada isteri setiap hari adalah lelaki sejati.
Keluar masjid selepas isyak malam tadi, terus rakan ajak minum di kedai. Saya kata sekejap, nak beritahu isteri yang saya balik lewat sikit. Kawan mula perli cakap takut bini. Saya diam sehingga mula bercakap di kedai makan.
Kita bukan takut binilah, tetapi kita perlu respect dan hargai isteri kita. Banyak masa mereka uruskan hal rumah tangga. Sibuk jaga anak, siapkan hal persekolahan anak, makan minum anak. Itu belum hal kita lagi, berus gigi kita pun mereka tahu bila perlu tukar, ‘gillette’ kita pun mereka boleh tahu bila perlu tukar.
Aku pula bersyarah kat kawan aku tadi.
Kadang-kadang, diri sendiri pun tak terurus, makan pun tak sempat. Mata pun boleh lebam sebab tak cukup tidur. Kita malam boleh tidur lena, tetapi tidak isteri yang berjaga malam menyusukan anak, tukar lampin anak, betulkan posisi anak.
Lebih penat lagi bila anak demam. Isteri sanggup be…

Video Klip Wanita Terakhir Dari Fattah Amin Ini Pasti Mengujakan Anda.

Video Klip Wanita Terakhir Dari Fattah Amin Ini Pasti Mengujakan Anda. Masakan tidak, FA begitu kacak dan handsome di dalam klip video ini. Dia kelihatan begitu unggul untuk seorang lelaki yang menjadi idaman para wanita di luar sana.



Jom Tonton Klik Video Wanita Terakhir ini. Siapakah Wanita Terakhir di dalam hidup lelaki yang bernama Fattah Amin?

There are no words to contemplate,
the way i feel for you,
This love i have is deeper,
Than the whole pacific blue.
If i could paint a picture,
of what you mean to me,
then the picture that i painted,
would take eternity.
The three words that i say to you,
shall stay forever true.
As long as we're together,
i will always love you.- WT Eau De Parfum 1970 Limited Edition
A post shared by Fattah Amin (@fattahaminz) on Mar 15, 2017 at 8:19am PDT

Berikut adalah komen para peminat mengenai klip video ini.

nanieyerinaSedihnya😭😭😭...tiba-tiba mata masuk habuk.nuhakhaimi😍💞💞💞💞💕😍izzatyy_@putrinatasharoslanwawarda99So sweetshahidah86,,,@hazeyraf…

Berapa Banyak Group Whatsapp Kat Phone Tu?

Berapa Banyak Group Whatsapp Kat Phone Tu? - Pertanyaan oleh Fazura kepada Para Peminatnya. Adakah anda peminat pelakon Fazura? Jika ya, anda bolehlah jawab soalan dia di Instagram miliknya di bawah ini.



Jangan kata admin tak payung.

Saya ada lebih kurang 973. 😅 A post shared by Nur Fazura (@missfazura) on Mar 16, 2017 at 12:12am PDT


Antara Jawapan Para Peminat Fazura

has62043 je
amar_itu_saya@missfazura byknye..saya ad 7je
candysugarbutter100
nyleeacouish bnyak nya phone brapa gb akak fazura
iambalqisalyssa5 jee
azerie_27
therealamylean1213
ingridmicsonAda 1 ja.
iamblur.rcsMute je tuk 1 year 😂😂😂