Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2017

Trending

Tunku Aminah Akan Berkahwin Pada 14 Ogos 2017.

Teman Lelaki Ku Buaya Darat

Teman Lelaki Ku Buaya Darat. Baca Luahan Seorang Wanita Yang Terpaksa Berhadapan dengan kerenah teman lelaki atau kekasihnya yang mata keranjang dan persis buaya darat.


Assalamualaikum...

Saya nak kongsi sikit masalah saya ni...kalau ada yang boleh bagi pendapat pun bagus...teman lelaki saya ni buaya...mula2 saya kenal dia, saya tak tahu pun perangai dia macam tu...tapi ada la orang datang cerita then ex dia pun ada warning saya pasal perangai dia...tapi biasa la mula2 bercinta mana nak dengar & nampak semua tu...bila cukup sebulan saya kenal dia...

entah macam mana satu hari dia pergi tandas then tertinggal fon dalam kereta tepi seat...saya dengar ada mesej masuk...tak sengaja saya buka...masa tu ada mesej kawan2 dia saja...bila saya buka wechat dia, Allah sahaja tahu hati sya hancur...mesej2 dngn mcm2 jenis perempuan termasuk ex dia sebelum saya...bila saya baca...ada mesej baru yg dya cakap nak ambil ex dia keluar...

saya menangis sepuasnya...bila dia masuk kereta terus gelabah seb…

50 Amalan Menempah Tiket ke Syurga

50 Amalan Menempah Tiket ke Syurga
=================================



1)Menuntut Ilmu dan menjadi orang yang berilmu(alim)

2)Memperbanyakan zikir Laa Ilaaha Illallah

3)Memperbanyakan berzikir BismillahirRahmaanirRahim

4)Memperbanyakkan berselawat kepada Nabi

5)Sentiasa meningkatkan keimanan

6)Menyempurnakan wuduk

7)Suka bersugi(membersihkan gigi dan mulut)

8)Mengumandangkan Azan

9)Melaksanakan solat berjamaah

10)Melaksanakan solat jumaat

11)Memakmurkan dan memelihara kesucian masjid

12)Mengenakan serban

13)Menjalakan ibadah puasa

14)Mendirikan solat lima waktu

15)Mengerjakan solat-solat sunat

16)Menunaikan zakat

17)Suka bersedekah

18)Mengucapkann salam

19)Memperbanyakan berdoa kepada Allah

20)Banyak memohon apun kepada Allah

21)Memperbanyakkan berzikir kepada Allah SWT

22)Memperbanyakkan kalimah tasbih

23)Memperbanyakkan Taubat

24)Menerima dan mengambil hikmah dari kemiskinan

25)Melangsungkan pernikahan

26)Menjauhi zina

27)Menjauhi perbuatkan homoseksual ,lesbian dan seks luar tabii

28…

Kisah Lelaki Yang Sering Hantar Laporan Kepada Isterinya

Kisah Lelaki Yang Sering Hantar Laporan Kepada Isterinya
Lelaki yang hantar report pada isteri setiap hari adalah lelaki sejati.
Keluar masjid selepas isyak malam tadi, terus rakan ajak minum di kedai. Saya kata sekejap, nak beritahu isteri yang saya balik lewat sikit. Kawan mula perli cakap takut bini. Saya diam sehingga mula bercakap di kedai makan.
Kita bukan takut binilah, tetapi kita perlu respect dan hargai isteri kita. Banyak masa mereka uruskan hal rumah tangga. Sibuk jaga anak, siapkan hal persekolahan anak, makan minum anak. Itu belum hal kita lagi, berus gigi kita pun mereka tahu bila perlu tukar, ‘gillette’ kita pun mereka boleh tahu bila perlu tukar.
Aku pula bersyarah kat kawan aku tadi.
Kadang-kadang, diri sendiri pun tak terurus, makan pun tak sempat. Mata pun boleh lebam sebab tak cukup tidur. Kita malam boleh tidur lena, tetapi tidak isteri yang berjaga malam menyusukan anak, tukar lampin anak, betulkan posisi anak.
Lebih penat lagi bila anak demam. Isteri sanggup be…