Skip to main content

Posts

Showing posts from February 23, 2017

Trending

Tunku Aminah Akan Berkahwin Pada 14 Ogos 2017.

Kenapa Polis Sorok Identiti Pemandu Wanita Yang Langgar Mati 8 Remaja?

Kenapa Polis Sorok Identiti Pemandu Wanita Yang Langgar Mati 8 Remaja?

Oleh : Zulkifli Nordin

Salam2all.

Teman berasa terpanggil untuk memberi komen berkenaan kes tragedi kemalangan di Jalan Lingkaran Dalam, Johor Bharu pada 18 Feb 2017 lepas yang mengorbankan 8 nyawa anak2 muda.

Kemalangan dikatakan berlaku sekitar jam 3 pagi sewaktu anak2 tersebut sedang berkayuh di lokasi bersebelahan Tanah Perkuburan Mahmoodiah. Dikatakan lebih 30 anak2 tersebut berada dikawasan itu bersama basikal masing2.

Pemandu seorang gadis berbangsa Cina berumur 22 tahun memandu kereta jenis Almera dikatakan merempuh anak2 tersebut yang berkayuh menuju haluan yang sama, bermakna ianya rempuhan daripada belakang. Melihat daripada gambar kawasan tragedi, kelihatan rempuhan itu berlaku ditepi jalan sebelah kiri.

Seolah-olah hanya budak-budak itu sahaja yang bersalah

Teman melihat kenyataan2 yang dikeluarkan termasuk oleh pihak polis dan juga Timbalan Menteri Dalam Negeri memberi gambaran seolah2 anak2 tersebut …

7 Sebab Kenapa Suami Curang Dalam Perkahwinan

7 Sebab Kenapa Suami Curang Dalam Perkahwinan | Perkahwinan bukan bahan mainan. Sekali kau memilih dia sebagai pasangan, cubalah untuk setia sehingga hujung nyawa. Tetapi adakalanya perkahwinan yang dibina terputus di tengah jalan.


Di mana silapnya? Mana janji-janji kononnya kau akan setia sehidup semati. Sebagai ketua keluarga, kau perlu cari ilmu dan bimbing keluarga kau sebaik-baiknya. Ini tidak, kau pula yang buat perangai. Mengapa suami selalu berlaku curang dalam perkahwinan yang dibina?

Berikut terdapat 7 sebab kenapa suami sering berlaku curang :

1. Tidak Bersyukur Pasangan dan jodoh yang dikurniakan Allah itu adalah satu nikmat terbesar. Jadi, kau nak apa lagi? Masih lagi nak curang dengan pasangan kau. .

2. Kurang Mendalami Ilmu Agama Jika kau punya ilmu agama, kau pasti tidak akan buat perkara macam nie. Kau akan fikir baik buruk dan tahu apa yang baik dan apa yang tidak baik. .

3. Tidak Bertanggungjawab Jika kau jenis suami yang curang, itu bermaksud kau lelaki yang tidak …