Skip to main content

Posts

Trending

Ajaran SESAT Dari Indonesia! Seks Songsang Tidak Haram - Prof Siti Musdah Mulia

Recent posts

Larangan Duduk Couple Seat di Panggung Wayang Hanya Untuk Orang Islam Sahaja

SERI ISKANDAR – Tiket kerusi pasangan atau ‘couple seat’ hanya tidak boleh dijual kepada pasangan yang beragama Islam yang belum berkahwin.

Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan, Pengangkutan, Hal Ehwal Bukan Islam, Integrasi Nasional dan Kampung Baharu negeri Datuk Dr Mah Hang Soon berkata arahan itu sekaligus tidak terpakai kepada pengunjung pawagam yang beragama Islam.

Majlis Daerah Perak Tengah mengeluarkan notis dua tahun lalu kepada Lotus Five Star (LFS) Cinema di D’Mall memandangkan pawagam itu terletak dalam masyarakat yang kebanyakannya beragama Islam.

Ia termasuk adanya Universiti Teknologi Mara (UiTM) dan Universiti Teknologi Petronas (UTP) di kawasan berkenaan.

Yang Dipertuanya, Mad Dan Hassan berkata notis itu telah dikeluarkan kepada pawagam pada 26 September 2013 selepas diputuskan dalam mesyuarat penuh lembaga hampir dua tahun lalu.

“Setakat ini, kami tidak menerima sebarang aduan daripada orang ramai atau pun pawagam, dan kami juga tidak mengeluarkan apa-apa tindakan ke at…

Resipi Ayam Masak Halia Ala Thai

Jom kita layan resepi ayam masak halia ala thai simple dan sedap dibawah ini.

Resipi berkaitan ayam adalah antara resipi yang paling banyak orang share dan aplikasikan dalam makanan seharian. Kali ini kami akan kongsikan bagaimana nak buat resipi ayam masak halia yang mudah dan simple ini.

Bahan-Bahan

200 gm isi ayam dihiris
1 inci halia dihiris panjang
2 ulas bawang putih dihiris panjang
1/2 labu bawang besar dihiris panjang
1/2 biji capsicum dihiris panjang
4 biji cendawan hitam direndam dan dihiris nipis
1 tangkai daun ketumbar dihiris halus
1 sudu besar sos ikan
2 sudu besar sos tiram
1/2 sudu kecil serbuk lada hitam

Cara Masak Ayam Masak Halia Ala Thai

Tumis bawang putih hingga perang.
Masukkan ayam dan masak hingga berwarna kuning mengkilap.
Masukkan halia, cendawan dan carrot. Gaul hingga rata.
Masukkan sos ikan, sos tiram, lada hitam dan sedikit air. Masak 2-3 minit.
Tuang bancuhan tepung jagung. Kacau sebentar hingga kuah menjadi pekat.
Masukkan bawang dan capsicum. Gaul hingg…

Gambar Mesra Aida Jebat Dan Redza Rosli Bercinta?

Ayda Jebat yang kini dikaitkan dengan pelakon Redza Rosli mengaku bersikap terbuka jika ditakdirkan menjalin hubungan cinta dengan pemuda itu pada masa akan datang.

Ayda berkata, walaupun pada waktu ini mereka sekadar teman rapat kerana sedang menjalani penggambaran bersama dalam siri Ku Kirim Cinta, dia mengakui selesa berkawan dengan aktor itu.

“Rasanya tak salah jika kami berkawan rapat sebab saya solo dan dia pun solo. Redza lelaki yang baik keperibadiannya dan kebetulan ‘sekepala’ (sama perangai) dengan saya.

“Saya tak berani nak cakap yang kami takkan bercinta langsung. Pada masa akan datang kita tak tahu apa yang akan berlaku. Cuma ketika ini tiada apa yang serius antara kami,” katanya kepada mStar Online.


Makan Kurma Perlu Kena Cuci Tak? - Ketahui Sebab Kenapa & Mengapa.

Makan Kurma Perlu Kena Cuci Tak? - Ketahui sebab kenapa dan mengapa buah kurma perlu kena cuci dahulu sebelum di makan.

Bukan maksudnya kena sental dengan klorox - sabun - berus semua. Tapi macam cara kita basuh sayur ataupun buah.

Kakak ini berkongsi sebab kenapa kita kena cuci buah kurma sebelum makan.


Jadi lepas ni jangan lupa makan kurma tu kena cuci dulu okay. Jangan pulak terus masuk mulut. 

Teman Lelaki Ku Buaya Darat

Teman Lelaki Ku Buaya Darat. Baca Luahan Seorang Wanita Yang Terpaksa Berhadapan dengan kerenah teman lelaki atau kekasihnya yang mata keranjang dan persis buaya darat.


Assalamualaikum...

Saya nak kongsi sikit masalah saya ni...kalau ada yang boleh bagi pendapat pun bagus...teman lelaki saya ni buaya...mula2 saya kenal dia, saya tak tahu pun perangai dia macam tu...tapi ada la orang datang cerita then ex dia pun ada warning saya pasal perangai dia...tapi biasa la mula2 bercinta mana nak dengar & nampak semua tu...bila cukup sebulan saya kenal dia...

entah macam mana satu hari dia pergi tandas then tertinggal fon dalam kereta tepi seat...saya dengar ada mesej masuk...tak sengaja saya buka...masa tu ada mesej kawan2 dia saja...bila saya buka wechat dia, Allah sahaja tahu hati sya hancur...mesej2 dngn mcm2 jenis perempuan termasuk ex dia sebelum saya...bila saya baca...ada mesej baru yg dya cakap nak ambil ex dia keluar...

saya menangis sepuasnya...bila dia masuk kereta terus gelabah seb…

50 Amalan Menempah Tiket ke Syurga

50 Amalan Menempah Tiket ke Syurga
=================================



1)Menuntut Ilmu dan menjadi orang yang berilmu(alim)

2)Memperbanyakan zikir Laa Ilaaha Illallah

3)Memperbanyakan berzikir BismillahirRahmaanirRahim

4)Memperbanyakkan berselawat kepada Nabi

5)Sentiasa meningkatkan keimanan

6)Menyempurnakan wuduk

7)Suka bersugi(membersihkan gigi dan mulut)

8)Mengumandangkan Azan

9)Melaksanakan solat berjamaah

10)Melaksanakan solat jumaat

11)Memakmurkan dan memelihara kesucian masjid

12)Mengenakan serban

13)Menjalakan ibadah puasa

14)Mendirikan solat lima waktu

15)Mengerjakan solat-solat sunat

16)Menunaikan zakat

17)Suka bersedekah

18)Mengucapkann salam

19)Memperbanyakan berdoa kepada Allah

20)Banyak memohon apun kepada Allah

21)Memperbanyakkan berzikir kepada Allah SWT

22)Memperbanyakkan kalimah tasbih

23)Memperbanyakkan Taubat

24)Menerima dan mengambil hikmah dari kemiskinan

25)Melangsungkan pernikahan

26)Menjauhi zina

27)Menjauhi perbuatkan homoseksual ,lesbian dan seks luar tabii

28…